Gør-Det-Selv poolheater

Den dejlige varme og en ikke uanseelig mængde plageri fra den 6-årige datter har resulteret i anskaffelsen af en swimmingpool til haven. En “fold sammen type” som indeholder 2500 liter vand.

 

Plads til både datter og far, men puha hvor er det vand dog godt nok koldt… Tisseleif krympede sig helt sammen af skræk, og far hvinede som en lille tøs da luksuslegemet blev nedsænket i det arktiske vand.

pool
Den nye pool under opfyldning. Det hvide i højre side er vistnok et isbjerg.

Hvis jeg skal nyde det, så skal vandet ikke være 20-21 grader, men snarere oppe i retning af 25-26 grader, så der skal tilføjes noget energi.

Solvarme er oplagt, men hvis det skal være effektivt kræver det et forholdsvist stort areal. Silvan har en solvarmeløsning men én er ikke nok. Og til 600 kr/stk bliver det hurtigt ret dyrt. Næste problem er, at varmen først kommer efter en dags god sol, men det er jo allerede fra formiddagen at man gerne vil bade. Og hvad når der er gråvejr?

 

 

Jeg har derfor valgt en mere styrbar løsning, hvor bålfadet står for tilførslen af energi.

Se en demo af poolheateren her

Med 2-3 brændeknuder formår den at øge temperaturen af vandet der går gennem spiralen med 7-10 grader (afhængig af hvor godt brændet pakkes omkring spiralen). Pumpen er en model til en regnvandstønde, som kan pumpe op til 3500 liter i timen. Jeg kører den ved ca. halv kraft og cirkulerer dermed poolens samlede indhold på omkring 1,5 time. Første test øgede poolens temperatur fra knap 22 grader til 26,5 grader på ca. 2 timer.

2016-06-04 12.18.19 HDR-2

Spiralen er faktisk en kølespiral, der benyttes ved brygning. Den fungerer fint, og meget vigtigt, er den ikke lavet af kobber. Brug rustfrit stål eller titanium, ikke kobber. Klorvand og kobber er ikke en god kombination!

Så nu kan jeg garantere dejlig varmt vand næste gang datteren inviterer veninderne på poolparty!

Spiralen passer fint ind i min kuglegrill, så det skal lige testes næste gang. Jeg tror med låget på, vil det blive mere effektivt.

Husk: Hvis din dykpumpe har et schuko-stik, så skal du skifte det til en type som passer med danske stikkontakter med jord. Det er meget vigtigt at der er en fungerende jordforbindelse når et elektrisk apparat er nedsænket i vand! Alternativt så brug en adaptor.

Nok skriveri – jeg smutter ud og bader!

PS: Kølespiralen har jeg købt hos maltbazaren.dk (https://www.maltbazaren.dk/shop/koelespiral-i-rustfrit-2115p.html

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

11 meninger om “Gør-Det-Selv poolheater”

 1. Og hvor finder man så lige sådanne en “kølespiral” når man ikke normalt ved det..

  Dykpumpen tror lige jeg magter 🙂

    1. Jep – virker fint. Men bålfadet har mere energi og jeg har masser af (gratis) brænde. Men eftervarmen fra grillen når maden er færdiglavet kommer over i poolen 🙂

 2. Nu nærmer sommeren sig jo (går jeg da ud fra), så den her guide er ret relevant for mig.
  Er det muligt at tilslutte haveslangen til spiralen ved påfyldning? Ville den kunne håndtere trykket, når slangen er sat til vandhanen, så vandet bliver opvarmet på vej ned i bassinet?

  1. Ja det kan du sagtens gøre – og glimrende ide, iøvrigt. det vil jeg da også gøre 🙂

  1. Jeg har stor glæde af det. Ikke mindst denne sommer, hvor vejret mildest talt ikke er særlig godt. Det kan VARMT anbefales! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *