Opgradering af poolheateren: Fra dykpumpe til poolpumpe med 3d print

Det er snart tid til at få sat poolen op igen, men først skal der laves nogle modificeringer.

Sidste år lavede jeg en GDS-poolheater som opvarmer min pool ved hjælp af et bålfad og en rustfri stålspiral. Det virkede efter hensigten, men jeg vil alligevel lige lave et par opgraderinger inden poolen sættes op i år.

Først og fremmest benyttede jeg en billig dykpumpe til at cirkulere vandet gennem spiralen. Den pumpe var nede i selve poolen, hvilket var irriterende. Poolen har to studser til montering af en rigtig poolpumpe, og dem vil jeg i år bruge i stedet. Derfor skal dykpumpen modificeres til ikke at være neddykket i poolen men tage vandet via en studs.

 

Til det kræves en adapter som jeg har designet og printet på min 3d printer. Der udover var det nødvendigt at designe diverse adaptorer, så jeg nu kan interface poolens 28mm studs med en gardena haveslangekobling, og den 38mm poolslange som jeg købte i den tro at det var en standard størrelse som også ville passe på min pool…

Se processen her:

Poolen kommer op i weekenden, og den kommer til at blive lagt på et isolerende underlag for at vandet kan holde på varmen lidt længere.

Næste skridt bliver at lave en dedikeret dims som viser ind/udløbstemperatur og så har jeg nogle tanker om en gds-vandrutchebane 🙂

Stay tuned…

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.