Tips&tricks: Sådan fikser du lav wifi hastighed på Apple iPhone og iPad

Se hvordan du ændrer indstillingerne på denne video

Jeg oplevede på min iphone6+ under en test, at wifi var alt for langsomt – både hastighed og latency. Samme problem oplevede jeg på en ipad. Men en android phone og en anden iphone havde ikke problemer med hastigheden.

Løsningen for mig var, at resette netværksindstillingerne. Der er faktisk en specifik funktion til dette, og du finder den her:

På iPhone/ipad (dansk):

Gå i Indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> Nulstil netværksindstillinger

På iPhone/ipad (engelsk):

Gå i Settings -> General -> Reset -> Reset Network Settings

På både telefon og ipad gik delay fra 300-700ms til 15 ms, og hastigheden blev mere end fordoblet.

Bemærk: Man skal forbinde til alle wifi net på ny, da wifi passwords osv glemmes.

DISCLAIMER: Jeg kan selvfølgelig ikke garantere, at dette fix løser lige netop dit problem, men for mig var effekten nærmest mirakuløs!

4 meninger om “Tips&tricks: Sådan fikser du lav wifi hastighed på Apple iPhone og iPad”

  1. Er der speciel WiFi router opsætning (parametersætning), man skal være opmærksom på i forhold til Ipad. Jeg underviser i Ipad hos Ældresagen, og vi har forfærdelige problemer med stabiliteten. Ping test (Ping Analyzer APP) viser pakketab i nærheden af 50 %. Og problemet skyldes ikke dårlige signalforhold, for AP og Ipad står med 1 meters afstand, og der er max. power. Det er heller ikke pga. for mange samtidigt opkoblede, for jeg kan reproducere fejlen en søndag eftermiddag, hvor jeg er eneste bruger på nettet. Windows PC og Android tablet kører fint.
    Måske samme forhold gør sig gældende på min private opsætning, hvor det også er Ipad, der driller mest.

    1. prøv at genstarte dit trådløse adgangspunkt som det første, flyt evt kanal på dit trådløse adgangspunkt.

  2. Det virkede desværre ikke for mig. Download hastighed er 115 Mbps på min pc, men kun 8-10 Mbps både før og efter reset af netværksindstillinger på min iPhone. Må prøve noget andet 🙂

  3. Jeg har 71 mps upload hastighed på min iPhone 6 og min iPad, hvilket er fint. Download er 273 mps på iPhone, men kun 18 mps på iPad. Har prøvet at nulstille netværksindstillingerne, men desværre uden held.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.