Sådan får du en Windows 10 der ikke vil boote i safe mode

I modsætning til ældre versioner af windows, hvor man blot skulle trykke på F8 under boot for at komme i safe mode, så er windows 10 noget mere besværlig.

 

Så længe windows blot virker tilstrækkeligt til at kunne boote, så er det nemt nok. Tryk Windows+R og skriv msconfig+enter

Skærmbillede 2016-05-18 22.09.35

Dette åbner system configuration værktøjet

Skærmbillede 2016-05-18 22.10.04

Her kan du under “boot” tabben vælge safe mode, og specifikt om det skal være med/uden netværk, kun cli og så videre.

Hvis du bare hurtigt skal i safe mode, kan du holde shift nede når du klikker restart.

Problemet er, hvis nu din windows 10 installation ikke vil boote. Så er det jo i sagens natur svært at gøre noget der forudsætter at du allerede er bootet.

Efter megen søgen omkring faldt jeg over det trick som er allerlettest.

 1. Tænd for PC’en og så snart du ser den animerede cirkel, skal du slukke PC’en ved at holde power inde til den slukker.

win10starting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Gentag dette ialt tre gange

3. den fjerde gang du tænder PC’en vil den automatisk gå i recovery mode:

2016-05-18 22.36.08

Tryk på “Advanced Options”

2016-05-18 22.36.59

Vælg Troubleshoot

2016-05-18 22.37.09

Vælg “Advanced Options”

2016-05-18 22.37.21

Vælg “Startup Settings”

2016-05-18 22.37.32

Klik på restart, og din PC vil starte op i safe mode.

2016-05-18 22.37.36

Held og lykke! 🙂

27 meninger om “Sådan får du en Windows 10 der ikke vil boote i safe mode”

 1. hej, jeg har en asus mini pc livu. jeg var også ude for en forkert driveropdatering, hvor pcen ikke ville boote bagefter. først tre dage efter kom jeg ved et tilfælde til at trykke F1 så snart du ser den animerede cirkel og så kommer du ind til de samme muligheder, og jeg genskabte pcén som den var før driver opdateringen. prøv det!

  1. Nu har jeg afleveret den famøse laptop til den ældre herre igen. Men prøvede lige på min egen win 10 maskine (Lenovo T61p). Her trigger det ikke safe mode.

 2. Hej Steen,
  Har også problemer med min Asus NX90Jq notebook. Asus siger, den er lavet kun til Windows 7, men jeg har kørt med fint både 8 og 8.1 .
  Fik så Windows 10 i den, men men, så kom vanskelighederne. Har efter mangen genstart måttet finde min Windows 7 installation frem igen. Har installeret den og derefter 8. Nu kører det, men jeg vil gerne have 8.1 igen. Prøvede det, men det gik galt. Måtte starte på ny igen ved at slette alt troede jeg.
  Nu kan jeg se at jeg har to windows 8 på disken. Den ene fungerer ikke og jeg ville gerne have slettet det, men hvordan ? ville gerne sende et billede til Dig, men kan jo ikke tilføje vedhæftet fil her.

 3. Er det ikke en velkendt funktion i Windows 10, at hvis den hænger i den animerede cirkel, og man slukker to gange, starter den op i reparations mode 3. gang?
  Derfra kan man komme til safe boot.

  Se f.eks. : https://www.asus.com/support/faq/1013074/:
  “If the system can’t load the necessary configuration more than two times, the system will direct the display to Windows RE(Recovery environment). “

  1. Det kan da godt være at den er kendt for dig. Det var den ikke for mig, og det står ikke på Microsofts egen FAQ om safe mode i win 10.

   Iøvrigt skete det ikke automatisk for denne PC. Den skulle force-slukkes hver gang.

 4. Jeg mener, at muligheden for de samme menuer eller valg får man også hvis man brænder en Win10 disk eller usb og booter på denne

  1. Hej Bjarne. Det troede jeg også, og det er også hvad der er beskrevet i diverse guides rundt på nettet. Men jeg lavede en USB fra en anden (fungerende) windows 10 installation. Det menupunkt med startup options manglede simpelt hen.

 5. Hej Steen og i andre☺
  Jeg afprøvede dette med at slukke 3 gange da jeg læste det,
  og ja det virkede. men i går fik jeg en email fra en kollega
  i undervisning inden for ældre sagen, han havde fundet
  en anden metode, win tasten og i, fint nok men så opdagede
  jeg at jeg kunde ikke få net forbindelsen med? altså 5 eller f5
  jeg fik en meddelelse om at “denne app ikke fungere” lige inden
  skrivebordet i fejl sikkert tilstand, hvad gør mand ved det?
  MVH. Hans jørgen

  1. Hej Hans,
   Måske det er dit netkort som har et driverproblem. Det har jeg set før kunne rive windows ned. I så fald skal du bruge en anden pc til at finde en driver til dit netkort. Og så kopiere den over med USB på den defekte windows.

 6. Hej Steen
  Du kan også holde Shift nede når du vælger at genstarte maskinen, det er lidt nemmere end at gå i msconfig.

  TAK for video om NAS, jeg har en 439L, der har samme problem som din, så jeg skal prøve det samme 🙂

  1. Hej Paul,

   Spændende med din NAS. Held og lykke, og sig til hvad du finder ud af!

   Steen

 7. Hej Steen
  Du kan også holde Shift nede når du vælger at genstarte maskinen, det er lidt nemmere end at gå i msconfig.

  TAK for video om NAS, jeg har en 439L, der har samme problem som din, så jeg skal prøve det samme 🙂

 8. Jeg starter PC, men den kommer aldrig til en animeret cirkel. Det er som om, at windows ikkw eksisterer…

 9. Hjælp har fulgt de her trin helt, men nu er min computer gået i fejlsikret tilstand, hvad skal jeg gøre er bange for jeg mister alt specielt familiebillederne

 10. Min PC kunne ikke starte Windows ( 10) efter en automatisk opdatering. Den kunne heller ikke køre i Safe Mode. Så jeg valgte at gendanne en tidligere version af Windows. ‘Go back to previous build’
  Det virkede.

 11. Nu har denne funktion til at boote WIN10 hjulpet mig to gange – på både bærbar og stationær PC – meget glad for jeg gemte siden første gang jeg fandt den

  1. Det er godt at høre, Steffen!
   Det var præcis derfor jeg skrev artiklen – Jeg er også selv vendt tilbage til den et par gange, for når man ikke roder med det til daglig så glemmer man det.

 12. Windows 10 sidste opdatering har ødelagt min pc . Fik reddet den ved at gå tilbage til tidligere styresystem og har prøvet at undgå at få den opdatering igen. Men desværre fik jeg trykket på luk og opdater. Og så gik det helt galt. Nu har jeg gjort som sidst Windows knappen+r for at åbne i fejlsikret og prøvet det med at holde powerknappen inde og nu er den total død. Der sker absolut intet når jeg prøver at tænde. Er der noget som helst jeg kan prøve?

  1. Hvis der slet ikke sker noget når du tænder lyder det som om data på din harddisk er korrupt. Hvis du har et installationsmedie eller en rescue disk så prøv at boote med den, og se om du kan komme ind i recovery menuen derfra. Derinde skal du lede efter en “repair disk” funktion. Ellers er der nok ingen anden udvej end en fuld reinstallering 🙁

 13. Jeg står også med et lignende problem. Hver gang jeg tænder computeren er den MEGET lang tid om at starte, og går der efter til rep af D drev. Jeg har formateret og gen installeret win 10 på C drev, men intet hjælper. Gode ideer til hvad der kan gøres for at afhjælpe problemet?

 14. In søns Lenovo-pc havde pludselig ikke lyd – vi prøvede at gendanne og installere forskellige lyddrivere. Hans udd.institution (som leverer support på pc’en) kunne heller ikke hjælpe: lav en nulstilling og start forfra sagde de.
  Jeg brugte ovennævnte og gik til den funktion hvor du nulstiller uden at fjerne filer. Det tog en times tid, så var der lyd igen og vi skulle geninstallere en håndfuld programmer – men alle filer var stadig på harddisken…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.